VIATA E UN DESEN - CREIONAT DE ACTIUNI SI GANDURI, COLORAT DE EMOTII
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
Luni - Vineri
10.00-18.00
Close
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
loredana.suatean@psihiatrie-psihologie.ro
Luni - Vineri
10.00-18.00
Dr. Suatean Loredana

Dr. Suatean Loredana

Medic Primar Psihiatrie, Psiholog clinician, Psihoterapeut

Am absolvit Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, in anul 2000.
Am lucrat pentru prima data ca medic stagiar in Spitalul Municipal Onesti, timp de un an, atat in sectii de chirurgie cat si de medicina interna.

In anul 2001 am sustinut examenul de rezidentiat si mi-am ales ca specialitate anestezia si terapia intensiva. Timp de un an si jumatate am fost medic rezident ATI in Spitalul de Urgenta “Sf. Spiridon” Iasi. A fost o perioada dificila, in care mi-am testat capacitatea de rezistenta la stres fizic si psihic, cu consecinte atat in planul sanatatii somatice cat si in echilibrul meu general. Am reusit insa sa imi cunosc si accept propriile limite, realizand ca desi pot face fata efortului deosebit specific domeniului, nu voi reusi sa obtin satisfactia dorita in aceasta arie de activitate. Atunci am inteles cat e de important sa ai rabdarea de a o lua de la capat si curajul de a recunoaste ca mergi pe un drum gresit pentru tine.

Din anul 2003 pana in 2008 am lucrat in Spitalul de Psihiatrie “Socola” Iasi, unul dintre cele mai cunoscute pe plan national, ca medic rezident de psihiatrie. Acest domeniu, psihiatria, a reprezentat o zona fascinanta, cu multe provocari, in care am simtit ca imi gasesc cu usurinta locul. Contactul cu patologia psihiatrica m-a determinat sa imi pun alte si alte intrebari. In cautarea unor raspunsuri si solutii pe care cartile de medicina nu mi le ofereau, am decis sa ma inscriu la o facultate de psihologie.

Astfel, in perioada 2004 – 2008 am urmat cursurile Facultatii de Sociologie si Psihologie, Universitatea Spiru Haret Bucuresti, cu sustinerea examenului de licenta la ambele specializari in anul 2008.
In aceeasi dorinta de a putea face mai mult, am considerat ca un pas logic este cel de a incepe cursuri de formare in consiliere / psihoterapie. Din numeroasele sisteme, teorii si modalitati de abordare, am ales programul de formare in terapia sistemica a familiei si cuplului, sub indrumarea APFC Iasi, cu finalizarea intregului stagiu de formare, inclusiv celui de supervizare.

In anul 2007 am sustinut examenul de medic specialist – psihiatrie.
Dupa incheierea rezidentiatului am lucrat in cadrul unor cabinete particulare de psihiatrie / psihoterapie (mai intai la Iasi, apoi la Cluj-Napoca).
Am devenit membru in Colegiul Psihologilor din Romania in anul 2012.

Am sustinut examenul de primariat in sesiunea iunie 2012.

Din anul 2010 am lucrat in cadrul Cabinetului Individual de Psihiatrie, Psihologie, Psihoterapie dr. Loredana Suatean (ca medic, ulterior si ca psiholog clinician si terapeut).

Iubesc oamenii, cred in bine. Asa s-a nascut “emotion“…

Dr. Suatean Loredana