VIATA E UN DESEN - CREIONAT DE ACTIUNI SI GANDURI, COLORAT DE EMOTII
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
Luni - Vineri
10.00-18.00
Close
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
loredana.suatean@psihiatrie-psihologie.ro
Luni - Vineri
10.00-18.00
Dr. Ioana Andreica

Dr. Ioana Andreica

Medic Specialist Psihiatrie Pediatrica, Psihoterapeut

Studii

Sunt absolventa a Facultatii de Medicina Generala a UMF Cluj-Napoca, promotia 2005. Mi-am continuat pregatirea medicala cu rezidentiatul in specialitatea Psihiatrie pediatrica si cu masteratul in Terapia de recuperare a copilului si adolescentului.

Am urmat, de asemenea, cursuri de formare in psihoterapie de familie si in psihoterapie cognitiv-comportamentala.

Activitate

In prezent sunt medic specialist psihiatrie pediatrica. Mi-am inceput activitatea medicala in practica privata la Cluj-Napoca, precum si in cadrul garzilor din Clinica de Psihiatrie pediatrica. Din anul 2012 lucrez in ambulatorul de specialitate al Centrului Pilot de Referinta pentru Boli Rare din Romania, la Zalau. Astfel, experienta mea profesionala consta in cateva sute de copii si adolescenti diagnosticati si tratati, in monitorizarea lor pe termen lung, precum si in lucrul cu o echipa terapeutica multidisciplinara din care face parte psiholog, logoped, kinetoterapeut, asistent social.

In anul 2010 am fondat, alaturi de trei colege, o asociatie ce are ca scop promovarea sanatatii mintale si m-am implicat in proiecte de prevenire a instalarii unor tulburari psihice la copii si adolescenti, precum si in activitati de consiliere si psihoterapie individuala si de grup (sub supervizare).

Am participat la redactarea a 10 lucrari stiintifice publicate in reviste de specialitate. De asemenea, am scris capitole referitoare la bolile psihosomatice la copil si la consumul de droguri, aparute in doua carti de specialitate.

Mediile profesionale diverse in care activez imi ofera oportunitatea de a lucra cu un spectru larg de probleme psihiatrice si familiale, care necesita abordari complexe si diferite, imbogatindu-mi experienta profesionala.

Domeniile de interes pentru mine sunt:

– patologia psihiatrica a copilului mic: tulburarile din spectrul autist, intarzierea in dezvoltarea cognitiva si de limbaj, tulburarile emotionale si de comportament la copil

– parenting si preventia tulburarilor emotionale si de comportament in copilarie

– depresia si tulburarile de anxietate la copilul de varsta scolara si la adolescent.