VIATA E UN DESEN - CREIONAT DE ACTIUNI SI GANDURI, COLORAT DE EMOTII
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
Luni - Vineri
10.00-18.00
Close
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
loredana.suatean@psihiatrie-psihologie.ro
Luni - Vineri
10.00-18.00
Dr. Ilea I. Mária Julianna

Dr. Ilea I. Mária Julianna

Medic Specialist Psihiatrie Pediatrica, Psihoterapeut

Am absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca în anul 2007.

În 2008 am început rezidenţiatul in specialitatea psihiatrie pediatrică in Clinica Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, finalizat prin obţinerea titlului de medic specialist în 2012. Ca şi medic rezident, observând că o bună parte din a lucra cu copiii şi adolescenţii presupune consilierea lor şi a familiei, şi, nu în ultimul rând, o bună flexibilitate şi curiozitate, am descoperit că îmi doresc să mă perfecţionez şi în terapia nonmedicamentoasă a bolilor psihice – psihoterapia. Astfel, am urmat cursuri de formare în psihoterapia pozitivă si în terapii cognitiv-comportamentale.

Domeniile pentru care am un interes special sunt psihopatologia adolescentului, fenomenologia tulburărilor de personalitate şi a tulburărilor de gândire. În plus, datorită experienţei în exercitarea competenţei în psihoterapie şi a profesiei de medic a devenit fascinantă înţelegerea psihopatologiei copiilor, adolescenților şi a adulţilor în interacţiunea cu mediul (familia, prietenii, profesia/şcoala).

Ceea ce mă mobilizează în dorinţa continuă de cunoaştere este surpriza pe care o determină fiecare persoană cu care interacţionez și încercarea de a nu uita că ingredientele principale în aplicarea paletei largi a psihiatriei și psihoterapiei sunt reprezentate de respectul față de om și plăcerea de a lucra cu acesta.

Motto-ul meu: “Mulți știu multe, nimeni de toate”