VIATA E UN DESEN - CREIONAT DE ACTIUNI SI GANDURI, COLORAT DE EMOTII
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
Luni - Vineri
10.00-18.00
Close
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
loredana.suatean@psihiatrie-psihologie.ro
Luni - Vineri
10.00-18.00
Crina Suvagau

Crina Suvagau

Psihoterapeut, psiholog clinician

Am inceput formarea profesionala in anul 2010, in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, a Universitatii Babes Bolyai, Cluj Napoca. Pe parcursul celor trei ani de studiu, mi s-a confirmat faptul ca psihologia este un domeniu fascinant, de care ma simt foarte aproape . Avand in vedere dorinta mea de a descoperi cat mai multe despre oameni, despre gandurile sau emotiile acestora, de a fi in contact cu oamenii si de a-i sprijini sa depaseasca diferite dificultati, sau dorinta de a intelege in profunzime diferentele interindividuale si tranzitia de la sanatate la patologie, m-a determinat sa continui formarea in acest domeniu. Astfel, am decis sa urmez cursurile Masteratului de Psihologie Clinica, Consiliere psihologica si Psihoterapie, din cadrul aceleiasi universitati. Cunostintele dobandite in cadrul celor doi ani de masterat au contribuit semnificativ atat la dezvoltarea mea profesionala, cat si la cea personala.

Pentru a putea vedea partile “ascunse, din spatele cortinei” a psihologiei, pe parcusul anului 2014 am fost asistent de cercetare in cadrul Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie, UBB. Astfel, am avut ocazia sa cunosc si o alta latura a psihologiei si anume cercetarea psihologica, intelegand faptul ca raspunsurile pe care le cautam si satisfactia de care aveam nevoie le voi obtine imbinand cercetarea stiintifica cu psihologia aplicata.

Cunostintele acumulate pe parcursul formarii mele si-au reflectat amprenta practica in cadrul Institutului Oncologic “Prof. dr. Ion Chiricuta”, Cluj- Napoca. Aceasta experienta a fost deosebit de importanta pentru dezvoltarea mea si am aflat cu surprindere cat de multa energie si satisfactie poate rezulta din munca in acest domeniu. Feedback-ul primit din partea pacientilor m-a incurajat sa urmez partea aplicata a psihologiei .

Deoarece cred in puterea gandului si impactul acestuia asupra emotiilor, intreaga mea formare a fost sub umbrela paradigmei cognitiv-comportamentale, devenind astfel Psiholog cu drept de libera practica in specializarea Psihoterapii cognitive si comportamentale, respectiv Psihologie clinica, sub supervizare, din anul 2014 fiind membru al Colegiului Psihologilor din Romania.