VIATA E UN DESEN - CREIONAT DE ACTIUNI SI GANDURI, COLORAT DE EMOTII
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
Luni - Vineri
10.00-18.00
Close
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
loredana.suatean@psihiatrie-psihologie.ro
Luni - Vineri
10.00-18.00
Terapie de cuplu

Terapie de cuplu

«Cuplul» reprezinta o unitate formata din doua persoane, implicate intim intr-o relatie foarte personala, indiferent de existenta legalizarii prin casatorie. Un cuplu inseamna doi parteneri ce aleg sa traiasca impreuna, unul langa altul, unul pentru altul, unul prin altul. In dorinta de a imbina intr-un « noi » perfect doua personalitati distincte, apar nu de putine ori fisuri ce nu pot fi reparate cu eforturi proprii si atunci se recurge la terapie.
Se apreciaza ca pana la 50% din persoanele care intra in general in terapie o fac din cauza problemelor de cuplu, iar alte 25% au si probleme de cuplu pe langa cele care au determinat apelarea la un terapeut.
Certuri motivate sau nemotivate, dificultati in asumarea de roluri, probleme sexuale, impartirea inechitabila a responsabilitatilor, gelozie, probleme de comunicare, indifelitate, dorinta de a sprijini un partener ce se confrunta cu o criza personala sunt doar o parte din topicele de care se leaga un nivel scazut al satisfactiei maritale, pentru care se poate solicita ajutor specializat.

Leave a Reply