VIATA E UN DESEN - CREIONAT DE ACTIUNI SI GANDURI, COLORAT DE EMOTII
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
Luni - Vineri
10.00-18.00
Close
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
loredana.suatean@psihiatrie-psihologie.ro
Luni - Vineri
10.00-18.00

Zile de sarbatoare

Au trecut sarbatorile. Am facut pregatiri, ne-am improspatat casele, am alergat dupa cadouri, am intins mesele si le-am umplut cu de toate, ne-am imbracat cu mai multa grija decat de obicei…Ne-am adunat apoi in jurul cosurilor cu oua rosii, am ciocnit pahare, ne-am imbratisat oamenii dragi, am trimis mesaje celor de departe. Am facut tot posibilul sa ne pastram o stare de spirit buna, sa nu ne certam, sa nu ne reprosam, sa trecem peste nemultumiri, sa iertam chiar, sa aducem in prim plan doar ganduri curate, calde, frumoase. Am pus deoparte vechi subiecte de discutii, am amanat lucrurile grele care stiam ca e posibil sa ne strice linistea. AM TRAIT PREZENTUL. AM TRAIT SARBATOAREA. NE-AM LASAT IN VOIA ZILELOR SENINE . AM ADUNAT IN NOI DOAR BINELE! 

Au trecut sarbatorile, dar, dragii mei, hai sa facem un pic mai mult! Daca acea stare de armonie pe care am incercat sa o punem in scena de Pasti a fost reala, de ce sa nu facem efortul sa o transformam intr-un fel de a fi? Pentru ca daca acea stare de armonie a fost doar o fatada… ce rost a avut?

Au trecut sarbatorile dar putem pastra dorinta de pace. Ceva mai presus de noi insine ne impinge spre “bine” in preajma zilelor pascale. Ne impinge spre impacare, iubire manifesta, iertare. Dar daca nu suntem capabili sa pastram aceasta tendinta “spre bine” …ce rost a avut? Hadeti sa traim onest, sa nu fim ipocriti, sa fim pur si simplu buni, astfel incat fiecare zi sa fie “zi de sarbatoare”. Haideti sa ajungem ca peste un an, cand vine iar Pastele (ce ne impinge prin ceva mai presus de noi insine…) sa fim frumosi, fara ca acest lucru sa nu ni se para o provocare. Sa fie in concordanta cu felul nostru de a fi… Sa fim noi insine. Buni, curati, frumosi, senini.