VIATA E UN DESEN - CREIONAT DE ACTIUNI SI GANDURI, COLORAT DE EMOTII
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
Luni - Vineri
10.00-18.00
Close
Calea Dorobantilor 14-16 (Cluj City Center) Cluj-Napoca
Telefon
0745 585458
loredana.suatean@psihiatrie-psihologie.ro
Luni - Vineri
10.00-18.00

Ce va doresc la sfarsit de an

As vrea sa fi fost posibil ca cineva, acolo sus, sa fi putut inregistra ceea ce am simtit eu in zilele de Craciun. As fi descarcat filmuletul, v-as fi rugat sa il vedeti si v-as fi spus: “tot ce va doresc e sa va simtiti mereu cum m-am simtit eu in aceste zile de sarbatoare!”. Dar pentru ca nu am filmulet, voi incerca sa va povestesc.

De Craciun am fost acasa. In primul rand, in seara de Ajun am fost acasa in Cluj. Cu bradut, cu cadouri – impachetate, despachetate, cu copii (cu cei mai mari :)   ), cu colind, cu oameni ce m-au primit cu drag in casa si la masa lor pe inserat.

Am fost apoi pe drum. Am traversat tara prin soare, ascultand muzica de suflet, zambind, impartasind extazul oferit de cerul senin, de un petec de zapada, de copaci brumati, de un camp cu branduse (…), de un pahar cu afinata, de sate dormind, de placuta pe care scria “Onesti”.

Si am ajuns acasa. Oare cum sa povestesc, cand nu stiu daca exista cuvinte?…  Am dat si am primit bucurie, imbratisari, atat de mult cald si bine! Cum sa descriu chipurile parintilor mei cand m-au vazut? Fara sa conteze ca am intarziat, fara sa conteze la cine am venit prima data, fara sa conteze ca nu puteam sta mult, fara sa conteze ca s-au ingrijorat din cauza mea anul acesta, fara sa conteze ca nu le-am adus cadouri scumpe. Simpla mea prezenta le-a inundat chipurile de fericire, iar in bratele lor am regasit pacea, linistea si iubirea profunda dintotdeauna. Cum sa descriu veselia puiului meu mic, ce ma astepta la bunici (fara sa stie ca ma asteapta la cei 2 ani ai lui) cand am intrat in casa? Cum sa descriu starea de bine ce m-a coplesit vazand asta? Cum sa descriu senzatia pe care am trait-o in fata fiecarei usi ce mi s-a deschis, in fata fiecarui om ce m-a intampinat, primindu-ma in casa imbracata de sarbatoare – pe mine cu tot ce sunt si tot ce am, cu viata mea veche si viata mea noua. Am dat si am primit dragoste, acceptare, dor de copilarie, nostalgie dupa oameni care nu mai sunt. Am stat ore in sir la mese pline si pahare de vin, depanand amintiri, povestind despre viata, facand planuri. Mai glumind, mai intristandu-ne, mai devenind seriosi, mai razand cu lacrimi. Am fost fericita acolo, in Moldova mea, unde imi sunt radacinile si trecutul, cu toti cei care ma iubesc fara limite si conditii de cand sunt pe lume. Am fost fericita acolo, langa parinti si rude. Am fost fericita acolo, langa copiii mei. Am fost fericita acolo, tinuta de mana de omul cu care imi construiesc vise si le voi transforma in realitate.

Vreau ca tot ceea ce am trait de Craciun sa fie insusi sufletul meu, sa pastrez la nesfarsit sentimentul de acasa. Imi da forta, incredere in mine si in viata, sanatate interioara. Si traind asa, nu exista vis pe care sa nu il pot indeplini! Traind asa, viata mea nu poate fi decat frumoasa si implinita!

Doresc sa va fie mereu asa cum mi-a fost mie in aceste zile de sarbatoare!